دولت کانادا قصد دارد تا سال 2025 از نیم میلیون مهاجر جدید برای رفع کمبود نیروی کار، به ویژه کارگران ماهر، استقبال کند. با داشتن نیروی کار با تحصیلات عالی، شاهد تعداد روزافزون فرصتهای شغلی عالی و بیش از 100 مسیر برای جویندگان کار خارج از کانادا هستیم.
بنابراین، برای یافتن فرصت مناسب به یک رزومه حرفهای کانادایی نیاز دارید. به همین علت در این مطلب فرمت رزومه نویسی کانادایی را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
راهنمای گام به گام نوشتن رزومه کانادایی
نوشتن یک رزومه مؤثر برای بازار کار کانادا میتواند به شما کمک کند تا در فرآیند استخدام موفقتر باشید. بنابراین در این قسمت میتوانید با مراحل نوشتن رزومه کانادایی آشنا شوید.
1. سربرگ رزومه
مهمترین بخش رزومه نویسی کانادایی، دقیقا سربرگ آن است زیرا کارفرمایان هنگام مشاهده رزومه شما با خواندن سربرگ شروع میکنند و با مطالعه این بخش باید به صورت مختصر با شما آشنا شوند. بنابراین، یک سربرگ برای رزومه خود آماده نمایید که شامل اطلاعات تماس شما، از جمله نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تلفن و آدرس ایمیل شما باشد
علاوهبراین، اگر میخواهید لینک یا پیوندی به رسانههای اجتماعی خود مانند لینکدین اضافه کنید، میتوانید آن را در هدر نیز قرار دهید. هدر رزومه به استخدام کننده یا مدیر استخدام اجازه میدهد تا به سرعت بداند رزومه متعلق به چه کسی است و چگونه با آنها تماس بگیرد. اغلب باید نام و نام خانوادگی شما با فونت کمی بزرگتر یا پررنگ از بقیه متن رزومه نوشته شود.
2.خلاصه مهارتها
دقیقاً در زیر سربرگ رزومه، خلاصه مهارتهای حرفهای قرار دارد. این قسمت، معمولاً سه تا پنج پاراگراف است که مهارتها و دستاوردهای شغلی شما را برجسته میکند. خلاصه حرفهای بر نقاط قوت و مهارتهای اصلی شما متمرکز است که مستقیماً با وظایف و مسئولیتهای موقعیت مرتبط است.
پس از خواندن خلاصه حرفهای شما، استخدام کننده یا مدیر استخدام درک بهتری از اینکه شما چه کسی هستید و چه مهارتها و تواناییهایی را میتوانید در این موقعیت کسب کنید، پیدا میکند.
3.سابقه کار
نوبتی هم باشد، نوبت نوشتن سابقه کارتان است. هنگام فهرست کردن سوابق کاری خود برای هر شغل، عنوان شغلی، زمانی که موقعیت را ترک کردید، نام شرکت و محل کار و تاریخ استخدام را درج کنید. برای هر شغل، وظایف و دستاوردهای خود را به طور خلاصه شرح دهید.
اینجا مکانی برای برجسته کردن اهدافی است که به آنها دست یافتهاید، تغییرات مثبتی که اجرا کردهاید یا فرصتهایی که مهارتهای شما را توسعه دادهاند.
4.حوزههای تخصصی مرتبط
در زیر عنوان سابقههای کاری، تمام تواناییهایی را که در رابطه با موقعیتی که برای آن درخواست میکنید، فهرست کنید. اگر تجربه مرتبط کمی دارید، جزئیات مجموعه مهارتها و ویژگیهای خاص بسیار مهم است. مهارتهای خود در ارتباط با کار نرمافزارها و سختافزارها را در این قسمت قید کنید.
به عنوان مثال، اگر با مهارتهای خدمات مشتری، ارتباطات و مذاکره، فروش را در بخش خاص خود تا 25 درصد افزایش دادید، این موفقیت را در این بخش برجسته کنید و بگویید با چه نرم افزارهایی کار کردهاید.
5.شرح سوابق تحصیلی
این آخرین بخش از رزومه کانادایی است که باید با شرح سوابق تحصیلی که شامل میزان تحصیلات، سال فارغالتحصیلی و … است. همچنین اگر هنوز در حال تکمیل تحصیلات خود هستید، آن را اضافه نمایید. درست است که این بخش مربوط به شرح سوابق تحصیلی است اما اگر در دورهها یا سمینارهایی شرکت کردهاید که از آنها مدرکی دریافت نمودهاید را نیز وارد نمایید.
این به کارفرمایان نشان میدهد که تعهد شما به به روز ماندن با روندها و تکنیکهای صنعت است و جذابیت شما را به عنوان یک نیروی کار افزایش میدهد. چنین دستاوردهای آموزشی میتواند به ویژه در بخشهایی که به سرعت در حال تغییر هستند بسیار مهم باشد و نشان دهنده آمادگی شما برای مقابله با چالشهای معاصر باشد.
نمونه رزومه کانادایی
نکاتی برای نوشتن رزومه کانادایی
-
از قالب بندی استاندارد برای یک رزومه حرفهای استفاده کنید: حاشیههای 1.5 اینچی، اندازه فونت 10 الی 12 برای محتوای رزومه و اندازه فونت 12 الی 14 برای عنوان رزومه را در نظر بگیرید.
-
حتما نام و نام خانوادگی و شرح شغلیتان را در بالای رزومه به صورت خوانا بنویسید تا افراد در یک نگاه با شما آشنا شوند.
-
کلمات کلیدی رزومه را در سرتاسر رزومه خود بگنجانید تا توجه مدیر استخدام را جلب کنید.
-
سعی کنید رزومه شما از لحاظ ویراستاری و علائم نگارشی هیچگونه مشکلی نداشته باشد.
-
اگر مهارتهای مختلفی دارید، رزومه خود را برای هر درخواست شغلی تنظیم کنید. شما میتوانید همان قالببندی را حفظ کنید، اما کلمات کلیدی را تغییر دهید و دستاوردهای خود را با هر نقش تطبیق دهید.
-
رزومه خود را در یک یا دو صفحه به اتمام برسانید.
سوالات متداول
بازار کار کانادا برای یک تازه وارد چگونه است؟
بازار کار کانادا برای تازه واردان عالی است! این کشور تقاضای زیادی برای متخصصان ماهر و سیاستهای مهاجرتی دارد. اما بهتر است قبل از ورود به بازار کانادا بر روی موارد زیر تمرکز نمایید:
- بهبود زبان انگلیسی
- جستجوی فرصتهای شغلی و شبکه سازی
- بررسی فرصتهای شغلی در وبسایتهایی همچون Job Bank، InfoNet و Arrive و غیره.
چگونه برای اولین شغلم در کانادا رزومه بنویسم؟
برای رزومه کاری برای اولین شغل خود در کانادا، روی نمایش تحصیلات، مهارتها و دستاوردهای خود تمرکز کنید. رزومه خود را برای هر درخواست شغلی که در آن مهارت دارید، تنظیم کنید تا بتوانید به صورت فوری کار پیدا کنید.
چگونه میتوانم از غلطهای املایی و نگارشی جلوگیری کنم؟
رزومه خود را چندین بار مرور کنید و از دوستان یا همکاران بخواهید که آن را بررسی کنند. همچنین میتوانید از نرمافزارهای ویرایش متن استفاده کنید.
آیا باید آدرس خود را در رزومه وارد کنم؟
هیچ دلیلی وجود ندارد که یک شرکت به اطلاعات شخصی مانند آدرس فیزیکی یا شماره بیمه اجتماعی شما نیاز داشته باشد مگر اینکه شما را استخدام کند. بنابراین، نیازی نیست آدرس کامل خود را در رزومهتان وارد کنید، در صورت نیاز فقط شهر محل سکونت خود را وارد نمایید.
تفاوت میان رزومه و CV چیست؟
رزومه و CV مشابه هستند، اما معمولا CVها طولانیتر میباشند و معمولاً برای کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا هستند و برای موقعیتهای آموزشی، پژوهشی، پزشکی و علمی درخواست میکنند، به کار میروند.
آیا باید عکس خود را به رزومه اضافه کنم؟
در کانادا، معمولاً نیازی به اضافه کردن عکس نیست، بنابراین بهتر است از آن پرهیز کنید.
رزومه کانادایی من باید چند صفحه باشد؟
رزومه باید بین یک تا دو صفحه باشد؛ بنابراین سعی کنید اطلاعات را مختصر و مفید ارائه دهید.
آیا باید به تحصیلات دبیرستان در رزومه کانادایی خود اشاره کنم؟
اگر دارای تحصیلات عالی هستید (مانند لیسانس یا فوق لیسانس)، نیازی به ذکر تحصیلات دبیرستان نیست.
آیا باید رزومه کانادایی خود را به صورت فایل .docx یا pdf ذخیره کنم؟
فرمت PDF به دلیل ظاهر ثابت آن در دستگاهها و سیستم عاملهای مختلف بسیار توصیه میشود زیرا طراحی و تصاویر بصری رزومه شما را حفظ میکند و خطر ویرایشهای ناخواسته توسط گیرنده را از بین میبرد.