درباره کانادا: همه آن چیز که باید درباره کانادا بدانید

درباره کانادا: همه آن چیز که باید درباره کانادا بدانید

کشور کانادا به دومین کشور وسیع دنیا با طبیعت فوق العاده زیبا و گوناگون، تنوع فرهنگی زیاد و کیفیت زندگی زیاد شناخته می‌شود. جمعیت این کشور ۳۸ میلیون می‌باشد که حدود ۲۰ درصد آن را مهاجران تشکیل می‌دهند.

درصد بالای مهاجران نشان از نگرش مثبت شهروندان این کشور به پذیرش فرهنگ‌ها و عقاید مختلف دارد. اقتصاد پایدار این کشور به پشتوانه بخش‌های مختلف نظیر خدمات، تولید و منابع طبیعی، فرصت‌های زیادی را برای شهروندان و مهاجران فراهم کرده.

از دیگر اطلاعات درباره کانادا می‌توان به سیستم آموزشی و سیستم درمان قوی این کشور اشاره کرد که موجب کیفیت بالای زندگی در این کشور شده است. با وجود شهرهای مدرن و بزرگی مثل تورنتو و ونکوور و همچنین طبیعت خارق العاده، کانادا ترکیبی بی‌نظیر از مناظر طبیعی و امکانات مدرن فراهم کرده است. 

در این مقاله‌ جامع همه چیز درباره کانادا را بررسی می‌کنیم.

آب و هوای کانادا

آب و هوا در مناطق مختلف کانادا تفاوت زیادی با یکدیگر دارد که این مسئله به علت پهناوری این کشور می‌باشد. کانادا کشوری چهار فصل است که زمستان‌های سختی در آن تجربه خواهید کرد. 

در مناطق مرکزی و شمالی کانادا دما تا منفی ۲۰ درجه سانتیگراد نیز می‌رسد. بارش برف نیز در بسیاری از نقاط کانادا به ویژه در شهرهایی نظیر اتاوا و مونترال، امری رایج است و ارتفاع برف به اعداد زیادی می‌رسد. 

البته در برخی نقاط ساحلی مانند ونکوور به علت اثرات اقیانوس آرام، زمستان متعادل‌تر می‌باشد و دما نهایتا تا حدود صفر درجه پایین می‌آید.

شهرهای مهم کانادا

کشور کانادا دارای تعدادی شهر مهم و بزرگ می‌باشد که هر یک ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند. تورنتو به عنوان بزرگترین شهر کانادا، یکی از هاب‌های مالی و فرهنگی کاناداست که به تنوع فرهنگی بالا و برج سی‌ان (CN Tower) مشهور می‌باشد. 

ونکوور که در سواحل غربی کانادا واقع شده، به طبیعت خیره کننده خود شهرت دارد. مونترال، بزرگترین شهر استان کبک، مرکز فرهنگ و زبان می‌باشد که جذابیت‌های اروپایی را با پویایی آمریکای شمالی ادغام کرده است.

پایتخت کانادا، اتاوا، محل استقرار دولت فدرال کانادا می‌باشد که موزه‌ها و مکان‌های ملی و فرهنگی فراوانی دارد. کلگری که دروازه‌ای به کوه‌های راکی می‌باشد، برای رونق زیاد بخش انرژی آن در دنیا شهرت دارد. 

شهر ادمونتون که در استان آلبرتا واقع شده، به مراکز خرید بزرگ و جشنواره‌های فرهنگی خود شناخته می‌شود. هر یک از این شهرها تاثیر زیادی بر اقتصاد، فرهنگ و شهرت جهانی کشور کانادا دارند.

اقتصاد کانادا

اقتصاد کشور کانادا یکی از قوی‌ترین اقتصاد‌ها در دنیا می‌باشد که در زمینه‌های مختلف از جمله منابع طبیعی، صنعت و خدمات فعال می‌باشد. در سال ۲۰۲۴ کانادا نهمین اقتصاد بزرگ دنیا بر اساس شاخص تولید ناخالص ملی اسمی، با اثرگذاری بخش‌های مختلف اقتصادی، می‌باشد. 

جدول زیر میزان اثرگذاری هر بخش اقتصادی در اقتصاد کانادا را نشان می‌دهد:

بخش

تاثیر در شاخص تولید ناخالص ملی

خدمات

۷۱٪

تولید

۹٪

منابع طبیعی

۸٪

ساخت و ساز

۷٪

کشاورزی

۵٪

بخش خدمات بزرگترین سهم در اقتصاد کانادا را با تاثیر حدود ۷۱ درصدی در شاخص GDP دارد. این بخش شامل خدمات مالی، املاک و مستغلات، خدمات درمانی و آموزش و پرورش می‌باشد. بخش تولید با تاثیر حدود ۹ درصد در جایگاه بعدی قرار دارد که شامل مواردی مثل خودروسازی، صنعت فضایی و تکنولوژی می‌باشد.

منابع طبیعی کانادا شامل نفت، گاز، مواد معدنی و جنگل‌داری، حدود ۸ درصد در تولید ناخالص ملی کانادا اثرگذارند که نشان از غنی بودن کشور کانادا از منظر منابع طبیعی می‌باشد.

ثبات و رشد اقتصادی کانادا به لطف قوانین و سیاست‌های اقتصادی درست، نیروی کار تحصیل کرده و روابط اقتصادی قوی بویژه با آمریکا، رقم خورده است.

هزینه زندگی در کانادا

با توجه به اهمیت برنامه ریزی مالی در فرآیند مهاجرت به کانادا، باید از هزینه زندگی کانادا آگاه باشید. همانطور که انتظار می‌رود، هزینه‌ی زندگی در شهرها و استان‌های مختلف متفاوت می‌باشد. به طور کلی شهرهای بزرگ مانند تورنتو و ونکوور گران‌تر از شهرهای کوچک و مناطق روستایی می‌باشند.

در جدول زیر هزینه زندگی شامل اجاره، قبض‌های مختلف، هزینه غذا و … در برخی شهرهای مهم کانادا با یکدیگر مقایسه شده‌اند:

دسته بندی هزینه‌ها

تورنتو (دلار کانادا)

ونکوور (دلار کانادا)

مونترال (دلار کانادا)

کلگری (دلار کانادا)

اجاره (یک خوابه)

$2,450

$2,350

$1,400

$1,500

آب، برق، گاز و …

$160

$140

$130

$150

خوراک

$400

$380

$350

$360

حمل و نقل عمومی

$156

$131

$100

$109

مجموع برای یک نفر

$3,166

$3,001

$1,980

$2,119

مجموع برای خانواده ۴ نفره

$6,000

$5,850

$4,200

$4,400

به عنوان مثال هر نفر برای زندگی در تورنتو باید حدود 3,166 دلار کانادا در ماه هزینه کند در حالی که با همان سبک زندگی در مونترال فقط حدود 1,980 دلار کانادا در ماه باید خرج کند. برای خانواده‌ای با جمعیت ۴ نفر هزینه‌ها از حدود 4,000 دلار کانادا در مونترال تا حدود 6,000 دلار کانادا در تورنتو به صورت ماهانه متغیر است.

تنوع فرهنگی کانادا

یکی از ویژگی‌های کشور کانادا در دنیای امروز، تنوع فرهنگی بالا می‌باشد. شهروندان کانادا در مواجهه با فرهنگ‌های جدید بسیار گرم و حمایت‌گر رفتار می‌کنند و بستر را برای زندگی هر چه بهتر همه‌ی افراد فراهم می‌کنند. 

تنوع بالای فرهنگ، زبان و آداب و رسوم کشور کانادا باعث شده مهاجران به راحتی بتوانند به زندگی در این کشور عادت کنند و شرایط مناسبی داشته باشند. طبق آمارهای رسمی، حدود ۲۰ درصد از جمعیت کشور کانادا را افراد مهاجر تشکیل می‌دهند که نشان می‌دهد این کشور از منظر تنوع فرهنگی در سطح جهانی مطرح می‌باشد.

دولت کانادا نیز از طریق قوانین و برنامه‌های مختلف سعی در ترویج پذیرش فرهنگ‌های مختلف توسط شهروندان خود را دارد. قانون چندفرهنگی 1988 بر اهمیت به رسمیت شناختن و ارزش گذاری میراث فرهنگ‌های مختلف تاکید می‌کند. 

همچنین در قانون برابری در استخدام، بر ایجاد شرایط عادلانه برای زنان، افراد دارای معلولیت و اقلیت‌ها تاکید شده تا همه‌ی افراد جامعه فرصت‌های برابری داشته باشند.

در بخش آموزش، مدارس کانادا به تنوع فرهنگی اهمیت می‌دهند و برنامه‌های درسی متناسب با فرهنگ‌های گوناگون و درس‌های آموزش زبان برای افراد مهاجر را ارائه می‌دهند. 

همین رویکرد در محیط‌های کاری نیز وجود دارد و آموزش‌های مربوط به چندفرهنگی و اقدامات برای ایجاد فرصت برابر برای افراد در جذب و استخدام، در جریان می‌باشد. 

شرکت‌هایی که افراد با پیش‌زمینه‌ها و فرهنگ‌های گوناگون را جذب کرده‌اند، خلاقیت بیشتری دارند و بهتر می‌توانند در بازار جهانی رقابت کنند.

جشنواره‌ها، رویدادهای فرهنگی و سیاست‌های کشور کانادا نشان از اهمیت موضوع تنوع فرهنگی برای این کشور دارد. 

شهرهایی مثل تورنتو و ونکوور مثال‌هایی بارز در این زمینه می‌باشند که در آن‌ها انجمن‌های فرهنگی زیادی در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند و در مسائل اجتماعی و اقتصادی منطقه نقش دارند.

سیستم آموزشی کانادا

کیفیت بالای آموزش در کانادا در تمام دنیا زبانزد می‌باشد. در بسیاری از رتبه‌بندی‌ها عملکرد سیستم آموزشی کانادا به خصوص در ریاضی و علوم در رده‌های بالا قرار می‌گیرد.

بودجه‌ی آموزش در کانادا توسط دولت‌های محلی و استانی تامین می‌شود. این روش غیرمتمرکز این امکان را ایجاد می‌کند که با توجه به نیازهای هر منطقه برنامه‌های آموزشی طراحی شوند در حالی که در راستای حفظ استانداردهای ملی نیز باشند. آموزش و پرورش کانادا شامل ۴ مقطع می‌شود: پیش دبستانی، دبستان، دبیرستان و تحصیلات دانشگاهی.

آموزش کودکان از سنین ۵ یا ۶ سال شروع می‌شود و تا حدود ۱۶ تا ۱۸ سالگی (بستگی به استان محل تحصیل دارد) به طور مستمر ادامه می‌یابد. 

برای شهروندان کانادا آموزش عمومی تا پایان مقطع دبیرستان رایگان می‌باشد تا همه‌ی کودکان به آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند. علاوه بر سیستم آموزش عمومی، مدارس خصوصی و مستقل زیادی نیز در کانادا وجود دارند.

تحصیلات دانشگاهی در کانادا نیز به علت وجود دانشگاه‌های مطرح در سطح جهانی در این کشور، زبانزد می‌باشد. دانشگاه‌هایی نظیر دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک‌گیل و دانشگاه بریتیش کلمبیا رنج وسیعی از برنامه‌های تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر ارائه می‌کنند.

تحصیل بیش از ۶۰۰ هزار دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌ها و موسسات کانادایی نشان‌دهنده‌ی تعهد دولت کانادا به ایجاد شرایط مناسب و حمایت‌گر برای دانشجویان بین المللی و مهاجران می‌باشد. از مهم‌ترین انگیره‌های دانشجویان بین المللی برای انتخاب کانادا می‌توان به کیفیت و استاندارد‌های بالای آموزشی، تنوع فرهنگی زیاد، بازار کار مناسب بعد از فارغ التحصیلی و مسیرهای مهاجرتی متنوع آن اشاره کرد.

سوالات متداول درباره کانادا

جمعیت ایرانیان مقیم کانادا چقدر است؟ 

طبق آمار سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا در سال ۲۰۲۱، حدود ۴۰۰ هزار ایرانی مقیم کانادا بوده­اند.

بهترین شهر کانادا برای ایرانیان کدام است؟ 

انتخاب بهترین شهر برای زندگی در کانادا بستگی به عوامل مختلف به خصوص ترجیحات و توقعات افراد از شهر زندگی خود دارد. با توجه به این­که بیشتر ایرانیان مقیم کانادا شهر تورنتو را برای زندگی خود برگزیده­اند، این شهر می­تواند محبوب­ترین مقصد ایرانیان به حساب بیاید.

پایتخت کانادا قبل از اتاوا کدام شهر بوده است؟ 

پایتخت کانادا در سال‌های مختلف تغییرات زیادی داشته است که عبارتند از:

شهر

سال

کینگستون

۱۸۴۱ تا ۱۸۴۴

مونترال

۱۸۴۴ تا ۱۸۴۹

تورنتو

۱۸۴۹ تا ۱۸۵۲

شهر کبک

۱۸۵۲ تا ۱۸۵۶

اتاوا

۱۸۶۷ به بعد

در سال ۱۸۶۷ ملکه ویکتوریا اتاوا را به عنوان پایتخت دائم کشور کانادا انتخاب کرد و از آن زمان تا به امروز نیز پایتخت کانادا تغییری نداشته است.

 

فهرست مطالب